MESSI!!!

Gott nytt år allihopa!

Nu är jag tillbaka från semestern igen, dags att skriva om vårt favoritlag Barcelona.

Vad kan jag säga mer än det som ni alla säkert redan sett, Barca spelar förmodligen den bästa fotbollen i Europa för tillfället.

Efter decembers tuffa spelschema där vi vann de 4 tuffa matcherna mot Sevilla, Valencia, Madrid och Villareal så började 2009 med vinst hemma mot Mallorca med 3-1.
En bra match där vi dominerade som vanligt och vände 0-1 till 3-1.

I veckan vann vi borta mot Atl Madrid i spanska cupen med 3-1 med endast 4 ordinarie spelare. Messi( världens bäste fotbollsspelare) gjorde 3 mål varav det sista, VÄRLDSKLASS! Synd att inte bollen gick in när han fick bollen på högerkanten vid mittplan och dribblade förbi fyra spelare och sköt i ribban.

Ikväll vann vi borta mot Osasuna med 3-2. Första halvlek spelade vi bra och kunde gjort minst 3 mål, ännu en solo prestation av Messi men denna gången träffade bollen stolpen.
Andra halvlek fortsatte som den första med mycket bollinnehav och bud på fler mål men Osasuna lyckades kvittera och sen även ta ledningen med 2-1 på sina få målchanser.
Men med 10 min kvar lyckas Xavi kvittera i sin 300:e ligamatch till 2-2 och sen skulle Messi få sista ordet med ett fantastiskt mål där Alves (gud va bra han är!) lyckas bryta på Osasunas planhalva och Messi snappar upp bollen, dribblar några spelare och får på ett kanonskott mot bottre stolpen.

Tack vare vinsten idag så tangerade Barca rekordet för antal poäng under första halvan utav säsongen ( Real Madrid hade det med 47 poäng efter 19 ligamatcher) men vi kan slå det eftersom det har spelats 18 omgångar och sista omgången innan ligan vänder spelas nu nästa helg hemma mot Deportivo, minst oavgjort där och rekordet är vårt!

Nu ser jag framemot nästa match på onsdag i cupen då vi spelar returmatchen hemma mot Atl Madrid (ska nog gå på matchen) men tills dess, ha det så bra och Visca el Barca!

P.S Om inte Messi får FIFA World player priset imorgon så är det något fel. Men alla ni som kan fotboll vet att han är bäst för tillfället.